2024. május 17. - Paszkál

Merényletre készültek a polgármester ellen

Merényletre készültek Káli Sándor (MSZP) Miskolc polgármestere ellen, a tettesek végül letettek szándékukról.
2009. szeptember 11. péntek 12:23 - HírExtra
Az elmúlt napokban találgatásokra adott okot az a szeptember 4-én megjelent hír, amely szerint 2009 áprilisában három miskolci országgyűlési képviselő - Fedor Vilmos, Káli Sándor és Simon Gábor - közül az egyik ellen merényletet tervezett a magyarok nyilai nevű szervezet.

Csütörtökön hivatalos nyomozati forrásból is kiderült, hogy a merényletet Káli Sándor miskolci polgármester ellen akarták végrehajtani, azonban a tettesek az utolsó pillanatban letettek "a jól előkészített" tervükről - mondta Veres László.

Káli Sándor elmondása szerint nem tudta, hogy mennyire adjon hitelt a híreszteléseknek és az ezzel kapcsolatos információknak. Miután azonban csütörtökön hivatalos nyomozati forrásokból is értesült a valós veszélyről, úgy fogalmazott: "megdöbbentő, hogy Magyarországon ma terrorfenyegetéstől kell tartania, félnie az embereknek. Nem tagadom, a hír hallatán az aggodalom bennem is felerősödött igaz kizárólag azért, mert a családtagjaim is ki voltak téve a veszélynek".

Káli Sándor közölte: a politikusoknak, rendvédelmi szerveknek, és a bíráknak tudomásul kell venniük, hogy a legfőbb problémát és annak gyökerét nem az ilyen elvetemült bűnözők szintjén kell keresni. Olyan mély belpolitikai problémák következménye ez, amely az uszító, haragkeltő, és féktelen politizálásnak a következménye. Nem a magyarok nyilaitól, hanem a mögöttük álló "uszító politikusoktól" kell félnünk - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását