2024. április 29. - Péter

Kocsist az MSZP emelte a BKV élére?

Lendvai Ildikónak nincs tudomása arról, hogy Kocsis István az MSZP kérésére került volna a BKV élére egy évvel ezelőtt.
2009. szeptember 11. péntek 08:47 - HírExtra
Az MSZP elnökét az MTV Nap-kelte című műsorában pénteken azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Demszky Gábor főpolgármester a Magyar Narancs című hetilapnak azt nyilatkozta, Kocsis István kinevezése előtt a szocialistáktól jött az az üzenet, hogy csak ő lehet a cég vezetője. A riporterek utaltak arra, hogy Horn Gábor, az SZDSZ országgyűlési képviselője korábban azt mondta, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök jelölte és kérte Kocsis Istvánt a cég élére.

Lendvai Ildikó úgy válaszolt, ő biztos, hogy nem kérte, hogy Kocsis István kerüljön a közlekedési vállalat élére, és nincs tudomása ilyen kérésről.

Hozzáfűzte: hogy ha ez így történt volna, akkor sem helyeselné, mert egy fővárosi vállalat élére kerülő vezetőről a fővárosi vezetőknek kellene dönteniük, mert nekik kell aztán a felelősséget viselniük.

Emlékeztetett arra, az elmúlt hetekben a budapesti koalíciós konfliktus egyik sarokpontja az volt, hogy a szocialisták azt mondták, teljesen tiszta lappal kellene kezdeni a BKV-nál, és a vezérigazgatót is el kellene távolítani.

"Ezek után azért nem tartom egészen komoly érvnek, hogy a szocialisták csókosa volt a vezérigazgató" - fogalmazott. Hozzátette: Kocsis Istvánt az elmúlt időszakban éppen a többi párt védte meg.

Arra a kérdésre, lesz-e szankciója az MSZP-n belül a történteknek, Lendvai Ildikó azzal válaszolt, hogy a lakossági fórumokon most már nem az az első kérdés hozzá, miért vette el a kormány a 13. havi nyugdíjat, hanem az: hogy lehet-e tűrni, amíg a kisnyugdíjasok, a kis keresetűek meghozzák a szükséges áldozatokat, addig mások két marokkal nyúlnak a közösbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását