2024. április 29. - Péter

Szexmunka és az embercsempészet a jövő?

Az utóbbi években szokatlanul megnőtt a fiúk aránya a lányokhoz képest a vietnámi újszülöttek között, ami a szexmunka és az embercsempészet gyakoribbá válásához vezethet.
2009. szeptember 10. csütörtök 06:49 - HírExtra
2000-ben még 106,2 fiú születése jutott 100 lányszületésre, ez az arány azonban 2008-ban már 112,1 volt a fiúk javára - áll az UNFPA jelentésében. 2006 óta évente egy százalékkal növekszik az arányszám, így a szakemberek szerint három éven belül meghaladja a 115-öt.
2035-re a felnőtt "férfitöbblet" 10 százaléka lehet a női népességnek, ha a mostani trend nem fordul meg.

"A nőhiány növelheti a nyomást a korai nősülésre, emelheti a szexmunka iránti igényt, és a csempészhálózatok is bővülhetnek a kiegyensúlyozatlanság visszabillentésére" - állítja az UNFPA. Nemi hátterű erőszakra és embercsempészetre már vannak példák Vietnámban, teszi hozzá a jelentés.

A születési arány eltolódását az UNFPA szerint alapvetően az okozza, hogy a szülőknek lehetőségük van meghatározni, illetve kiválasztani a születendő gyerek nemét, a párok pedig egy-két fiúra vágynak. Az évszázadok óta földművelésre épülő gazdaságú, jelenleg 86 millió lakosú Vietnámban a szülők előnyben részesítik a fiú utódokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását