2024. május 18. - Erik, Alexandra

Öt év a játékpisztolyos rablónak

Jogerősen öt év, nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla egy férfit, aki játék pisztollyal fenyegetőzve rabolt el egy autót 2006-ban.
2009. szeptember 10. csütörtök 19:10 - HírExtra
Az akkor 28 éves vádlott munkahelye elvesztése és anyagi tartalékainak felélése után döntött úgy, hogy lopott autóval megy haza a családjához, Nógrád megyébe. Debrecen belvárosában a vádlott beült egy parkoló autóba, amelynek sofőrje egy gyorsétterembe ment, miközben barátnője a kocsiban maradt.

A férfi a játék pisztollyal megfenyegette az autóban ülő nőt, majd miután az kiszállt, elhajtott Salgótarjánba, majd másnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiba.

A férfi, miután megtudta, hogy a rendőrség keresi, Siófokon és Budapesten bujkált 2008 áprilisi elfogásáig. Ekkor attól a mályi ismerősétől érkezett bejelentés a rendőrségre, akinél az autót hagyta.

A Debreceni Ítélőtábla helyben hagyta az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét. A bíróság enyhítő körülménynek tekintette, hogy a férfinak kiskorú gyermekéről kell gondoskodnia, valamint azt, hogy részletes, beismerő vallomást tett elfogása után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását