2024. április 26. - Ervin

Fejlesztés a Nemzetközi Űrállomáson

Elhelyezte az új ammóniatartályt a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) a Discovery két űrhajósa a pénteken végrehajtott űrséta során.
2009. szeptember 4. péntek 08:41 - HírExtra
Az űrhajósok ruházatával kisebb problémák merültek fel, emiatt Danny Olivas és a svéd Christer Fuglesang munkája csaknem egy órával hosszabbra nyúlt. Az előző űrsétán leválasztott elhasznált ammóniatartályt a Discovery szállítja vissza a Földre jövő héten. Nem zavarta meg az űrsétát az az űrtörmelék, egy három éve felbocsátott űrrakéta darabja, amely az űrbázis felé közelít. Várhatóan péntek este fog elhaladni az ISS és a Discovery mellett 3 kilométeres - a NASA szakértői szerint biztonságosnak ítélt - távolságban.

Korábban még nem zárták ki, hogy az űrbázisnak esetleg módosítani kell a pályáját az űrszemét közeledése miatt, de ezt végül nem tartották szükségesnek.

A Discovery legénysége még egy harmadik, utolsó űrsétát tervez szombatra. Az űrrepülőgép a tervek szerint jövő kedden válik le a Nemzetközi Űrállomásról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását