2024. június 17. - Laura, Alida

Argentin-brazil rangadó szombaton

A dél-amerikai labdarúgó világbajnoki selejtezőcsoportban szombaton az élen álló Brazília látogat Argentínába, miközben Ázsiában már a pótselejtezőkre kerül sor.
2009. szeptember 4. péntek 11:25 - HírExtra
Brazília jelenleg 27 pontjával vezeti a dél-amerikai csoportot, egy ponttal megelőzve Chilét, és hárommal Paraguayt. Argentína a negyedik helyen áll, 22 ponttal. A nyári Konföderációs Kupán győztes brazilok már szombaton biztosíthatják helyüket a jövő évi dél-afrikai vb-re, amennyiben nyernek az argentinok ellen, és közben Kolumbia megveri Ecuadort, Uruguaynak pedig nem sikerül legyőznie Perut.

Kaká, a selecao aranylabdás középpályása 70. alkalommal lép pályára a válogatottban, és ha sikerül gólt szereznie, beállítja Romario és Zico vb-selejtezősorozatban elért 11-11 gólos rekordját.

"A média mindig két játékos párharcáról beszél egy-egy ilyen nagy mérkőzés előtt" - mondta Kaká. "Most is úgy állítják be, mintha Lionel Messi és az én összecsapásom lenne ez a találkozó. A pályán viszont ez nem így van, ott ugyanis Brazília és Argentína találkozik, és mindkét gárdában rengeteg tehetséges futballista szerepel, aki akár el is döntheti a meccset."

Ázsiában már a pótselejtezőre kerül sor, miután a két csoportból az első két-két helyezett - Ausztrália, Japán, a Koreai Köztársaság és a Koreai NDK - már kijutott a vb-re. A két harmadik, Bahrein és Szaúd-Arábia oda-visszavágós párharcának győztese lesz az óceániai selejtezőben diadalmaskodó Új-Zéland ellenfele a vb-részvételért. Az első meccset szombaton Bahreinben, míg a visszavágót négy nappal később Szaúd-Arábiában rendezik.

Afrikában és a CONCACAF zónában is rendeznek mérkőzéseket, ám ott még semmi sem dőlhet el véglegesen.

Dél-Amerika:
------------
szeptember 5., szombat:
Kolumbia-Ecuador 22:30 ó
Peru-Uruguay 22:30 ó
szeptember 6., vasárnap:
Paraguay-Bolívia 0:30 ó
Argentína-Brazília 2:30 ó
Chile-Venezuela 3:30 ó

Az állás: 1. Brazília 27 pont, 2. Chile 26, 3. Paraguay 24, 4. Argentína 22, 5. Ecuador 20, 6. Uruguay 18, 7. Kolumbia 17 (7-11), 8. Venezuela 17 (17-24), 9. Bolívia 12, 10. Peru 7

Ázsia, pótselejtező:
--------------------
szeptember 5., szombat:
Bahrein - Szaúd-Arábia 21 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását