2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesz kétségei Sukoró ügyében

Jogkövetkezmények nélkül egyetlen kapavágás sem történhet azon a sukorói ingatlanon, ahol King,s City néven kaszinóvárost építene fel egy befektetői csoport - mondta Balsai István fideszes országgyűlési képviselő szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. szeptember 2. szerda 18:35 - HírExtra
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden tette közzé jelentését, melyben kritizálja a King,s City beruházással kapcsolatos Sukoró-Pilis/Albertirsa ingatlancserét.
Balsai István kiemelte: az ÁSZ szakvéleménye 13 oldalon keresztül taglalja az ingatlancserével kapcsolatos "rengeteg jogsértést".

Az Állami Számvevőszék nyilvánosságra került jelentése szerint "az eddig történtek minden szempontból jogellenesek" - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Központi Nyomozó Főügyészség is vizsgálódik a felülértékelt ceglédberceli és albertirsai ingatlan vételárát illetően.

Mint mondta, jogkövetkezmények nélkül egyetlen kapavágás sem történhet azon a sukorói ingatlanon, ahol King,s City néven óriási kaszinóvárost építene fel egy befektetői csoport; ha valamilyen munka mégis elkezdődne, a területet kártalanítás nélkül "be fogják temetni"

Az ellenzéki képviselő e kijelentés kapcsán rámutatott: a jogelv szerint aki semmis, jogellenes szerződésre alapítana jogokat, semmiféle kártérítésre, kártalanításra és egyéb elszámolásra nem tarthat igényt.

A Központi Nyomozó Főügyészségnek módja van arra, hogy a semmis szerződés bírói megállapítását kérje - tette hozzá.

"Az egyértelmű jogsértések és bűncselekmények megtörténte (...) természetesen felelősségre vonást fog eredményezni" - jelentette ki a fideszes képviselő.
"A következő kormánynak módja lesz az eredeti állapot visszaállítására és a felelősség megállapítására, mind fegyelmi, mind politikai, mind büntetőjogi értelemben" - mondta Balsai István.

Balsai István múlt pénteken Sukorón, a nemzetközi evezőspályánál tartott sajtótájékoztatót Cser-Palkovics András (Fidesz) országgyűlési képviselő társaságában, kijelentve: az a helyszín, ahol állnak, az a helyszín, "ahol nem lesz kaszinó".

Balsai István akkor szinte ugyanazt az álláspontot fogalmazta meg, mint amit szerdai sajtótájékoztatóján, az ÁSZ jelentésének közzétételére reagálva is előadott. Akkor is azt hangsúlyozta, hogy "jogkövetkezmények nélkül egyetlen kapavágás" sem történhet a sukorói ingatlanon, s ha valamilyen munka mégis elkezdődne, a területet kártalanítás nélkül "be fogják temetni".

Az M7-es autópálya és a Velencei-tó közötti területen a hírek szerint King,s City néven gigantikus idegenforgalmi létesítményt - szállodákat, éttermeket, kaszinót, szórakoztatóközpontot - építene egy külföldi üzletemberekből álló befektetői csoport.
Az elképzelés ellen erőteljesen tiltakoznak civil szervezetek és környezetvédők, mivel szerintük ezzel tönkreteszik a környezetet, károsítják a tavat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

rachenth
2009. szeptember 2. 19:06
Velencei-tó a magyaroké! A csaló zsidó meg menjen Gázába,ott még van egy kis szabad hely....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását