2024. március 29. - Auguszta

Patinás éttermekkel végez a válság

Népszerű áldozatokat is szed a gazdasági válság; a Wall Street-i összeomlás után egy évvel a krízis hatásai elérték a legpatinásabb New York-i vendéglátóhelyeket.
2009. szeptember 1. kedd 11:18 - HírExtra
A legutóbbi nagynevű áldozat a Manhattan Upper West Side részében található Cafe des Artistes. A híres vendéglő a város egyik legrégebbi étterme, amelyet a nagyvilág Woody Allen a Rejtélyes manhattani haláleset című filmjéből is ismerhet. A 92 éves múltra visszatekintő étterem augusztusban szabadság miatt zárt be, azt ígérve előkelő vendégeinek, hogy szeptemberben újra kinyit. Erre azonban már nem kerül sor, azt étterem ajtajára kihelyezett tájékoztatás szerint a Cafe des Artistes nem nyit ki újra.

Az európai konyhájáról híres Upper West Side-i étterem sorsára jutott az Upper East Side-on álló La Goulue is, amely 36 év után húzza le a rolót. A La Goulue tengeri fogásairól és újításairól volt híres a vendégek körében.

Az NPD Group marketingcég összesítése szerint az utóbbi egy évben összesen 512 étterem zárt be New Yorkban.

Gyorsan rendeljék meg az utolsó szuflét, mert Manhattan legelőkelőbb éttermei közül sok bezár - fogalmazott a Daily News napilap gasztronómiai blogja, amely "mészárlásnak" nevezte a kialakult éttermi válságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását