2024. május 17. - Paszkál

Demszky ügyelhet a BKV fölött?

Több javaslatot tesz az MSZP fővárosi elnöke és frakcióvezetője a szocialisták és a szabad demokraták koalíciós egyeztetésére. Kezdeményezik többek közt, hogy alakuljon új igazgatótanács és felügyelőbizottság a BKV-nál.
2009. augusztus 31. hétfő 19:50 - HírExtra
Burány Sándor és Steiner Pál az MTI-nek hétfőn azt mondta: a budapesti szocialisták egyértelmű választ várnak Demszky Gábortól arra, hogy a fővárosi közgyűlésben a koalíciós együttműködés során a jövőben lehet-e számítani mind a tíz fővárosi szabad demokrata képviselőre.

A budapesti szocialisták kezdeményezik, hogy a BKV Tóthfalusi György, az SZDSZ politikusa által vezetett igazgatótanácsa, valamint Székely Gábor SZDSZ-es elnök által vezetett felügyelőbizottsága helyett új igazgatótanács és felügyelőbizottság alakuljon - közölték.
A két politikus kezdeményezi azt is, hogy a BKV fővárosi hatáskörének felügyelete kerüljön Demszky Gábor főpolgármesterhez annak érdekében, hogy a közlekedési társaság ügyeiben a főváros és a kormány együttműködése a lehető leghatékonyabb legyen a jövőben.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes hétfőn mondott le a BKV szakmai felügyeletének jogáról. Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármesternek címzett lemondó levelében azt írta, hogy a BKV Zrt. körül kialakult helyzet már a budapestiek közlekedésének biztonságát veszélyezteti.

Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes ezután azt mondta: a folytatásról a koalíciós egyeztetőtanácsnak kell döntenie. Arra a kérdésre, hogy ő vállalná-e a közlekedési vállalat felügyeletét, azzal válaszolt: csak abban az esetben, ha a koalíciós egyeztetőtanács felkéri erre.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi farkcióvezetője viszont úgy látja, Horváth Csaba helyett inkább Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesnek kellene felügyelnie a BKV-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását