2024. május 29. - Magdolna

12 óra, 23 határsértő

Tizenkét óra alatt összesen 23 határsértőt fogtak el a szegedi határrendészeti kirendeltség, valamint a bevetési osztály járőrei Csongrád megyében - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.
2009. augusztus 31. hétfő 16:30 - HírExtra
Az első illegális határátlépőre vasárnap 23.50-kor bukkantak a határrendészek, az utolsó csoportot pedig hétfőn délben fogták el - mondta Pál János.

Az illegális migránsok közül hét koszovói, hét makedón, hat szerb és három afgán állampolgár volt. Embercsempész segítsége nélkül, gyalogosan léptek hazánk területére Röszke és Tiszasziget közelében a zöldhatáron, céljuk - a jobb megélhetés reményében - Magyarország, illetve Nyugat-Európa lett volna - közölte az alezredes.

Az elfogott személyek közül egy szerb állampolgár már korábban megpróbált illegálisan Magyarországra jutni, akkor is sikertelenül, vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben.

A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás, a beutazási és tartózkodási tilalom megsértőjével szemben büntetőeljárás indult - tudatta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását