2024. május 16. - Mózes, Botond

Szomjan halnak az állatok kenyában!

Zebrák, elefántok, antilopok és gnúk esnek áldozatul az elsősorban a dél-kenyai Amboseli Nemzeti Parkban uralkodó aszálynak.
2009. augusztus 30. vasárnap 21:04 - HírExtra
Az állatvédők és a vadőrök számtalan kimúlt állatról tudósítanak. Azokat a turistákat, akik élménydús szafarira indultak, sokkolja a látvány - közölte a Kilimandzsáró lábainál heverő nemzeti park egyik állomásának vezetője a Der Standard című osztrák lap internetes kiadása (www.derstandard.at) szerint.

Az Amboseliben és maszáj marhapásztorok által lakott környezetében harmadik éve nem esik elég eső. A folyók és a vízlelőhelyek kiszáradtak, az állatok közül már sokan túl gyengék ahhoz, hogy megtegyék a hosszú utat a következő ivóhelyig.

Az Amboseli Trust for Elephants természetvédelmi szervezet egyik munkatársa szerint idén mintegy ötven elefántborjú múlt ki a szárazság miatt. Ezen kívül azzal kell számolni, hogy szinte az összes, 2009-ben született borjú elpusztul, mivel az anyaállatok teje elapad a táplálék- és vízhiány következtében.

A kenyai ormányosok száma már így is megfogyatkozott a vadorzók fokozott aktivitása miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását