2024. május 2. - Zsigmond

Szexéhes angol gorillák

Úgy fellelkesítette a londoni állatkert három gorillanőstényét egy Yeboah nevű hím fotója, hogy izgalmukban felfalták a képet.
2009. augusztus 30. vasárnap 14:03 - HírExtra
A tízéves Mjukuu, a hatéves Effie és a 34 éves Zaire erősen megszenvedte a korábbi hím, a Bobby nevű ezüsthátú gorilla decemberi halálát.

A londoni állatkert ezen a héten abból a célból mutatta meg a jelenleg a La Boissiere-du-Doré-i állatkertben lévő Yeboah fotóját a nőstényeknek, hogy később megfigyeljék, „felismerik-e” érkezésekora hímet. A hölgyek érdeklődését igencsak felkeltette a fénykép, előbb hosszasan tanulmányozták, majd széttépték és megették – mondta el a londoni intézmény szóvivője az AFP-nek.

„Jó lenne, ha felismernék” – jegyezte meg a déli félteke emlőseivel foglalkozó részleg illetékese, Tracey Lee.

Az előzetes felkészítés keretében a francia állatkert személyzete a londoni gorillák fotóját fogja bemutatni Yeboahnak, bár ott a helyzet kissé más. Ott a hím jelenleg is egy nősténnyel él.Érdekesség, hogy mivel Yeboah jelenlegi párja szintén ezüstös hátú gorilla, az ő háta most fekete, azonban Tracey Lee szerint Londonban, ahol uralkodó hím lesz, ezüstössé válik.

A brit parkan remélik, hogy a fiatal Mjukuu hamar terhes lesz. „Mjukuu úgy fogadta a képet, mintha újságot olvasna. Azt gondoljuk, hogy Yeboah számára először ő lesz a vonzó, mert Mjukuu nagyonszép, nagyon jó természetű és bájos” – mondta róla Lee asszony. „Bobbyt mindig átölelte, az ölébe ült és a hím válla fölött nézett át a többiekre”.
Az állatkertbe látogató szülők azonban talán azt remélik, hogy az új hím iránti érzelmeit Mjukuu kevésbé fogja kimutatni, mivel párosodásuk gyakran olyan kérdésekre bírta a gyerekeket amelyekrehirtelenében nehéz volt felelniük.

Effie-nek, aki kevésbé exhibicionista, három kölyke van, Zaire-nek pedig egy. Ő talán még kevésbé keresi majd a feltűnést.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását