2024. június 14. - Vazul

Békés iráni atomprogram. Elhisszük?

Irán pozitívan értékelte szombaton a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) legújabb jelentését, amely Teherán szerint megerősíti, hogy a perzsa állam atomprogramja békés célú.
2009. augusztus 30. vasárnap 13:30 - HírExtra
A NAÜ jelentéséből kiderül, hogy Irán együttműködik az ügynökséggel és nukleáris programja békés célú - jelentette ki Ali Asgar Szoltaníje, Irán NAÜ-nagykövete a Farsz félhivatalos iráni hírügynökségnek a pénteken Bécsben közzétett dokumentumról, amely várhatóan nagyban befolyásolja majd a nagyhatalmak döntését szeptember 2-án az Irán-ellenes szankciók esetleges szigorításáról.

A pénteki NAÜ-jelentésben az állt, hogy Irán visszafogta urándúsítási tevékenységét: háromszázzal kevesebb centrifugát működtet ebből a célból a tavalyi csaknem ötezerhez képest. Ezenkívül az iráni hatóságok beengedték az ENSZ-ellenőröket az araki nehézvizes reaktor területére, illetve engedélyezték, hogy egy másik létesítményben, a natanziban a korábbinál hatékonyabb mérőeszközöket helyezzenek el.

Ugyanakkor a szervezet megállapította, hogy Irán továbbra sem működik együtt teljes mértékben a NAÜ-vel, egyebek mellett nem biztosít elegendő információt azokkal az állításokkal kapcsolatban, amelyek szerint nukleáris programjának katonai céljai is lehetnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását