2024. május 14. - Bonifác

Bajnai találkozna Ficóval?

Bajnai Gordon magyar miniszterelnök egyeztetést kezdeményez Robert Fico szlovák miniszterelnökkel a két ország közötti feszültség csökkentése érdekében - tájékoztatta a kormányszóvivői iroda pénteken az MTI-t.
2009. augusztus 28. péntek 13:15 - HírExtra
A találkozóra - megfelelő előkészületeket követően - még szeptember első felében sor kerülhet - áll a közleményben. Bajnai Gordon szerint nem szabad hagyni elmérgesedni a két ország közötti viszonyt. A kormányfő szerint a két ország minden állampolgárának érdeke, hogy enyhüljön a feszültség, amelyet a szlovákiai nyelvtörvény módosítása és a köztársasági elnök európai alapnormákba ütköző, elfogadhatatlan kitiltása okozott. . Ez a feszültség csak táptalajul szolgál az utóbbi napok nyugtalanító incidenseinek, és elvonja a figyelmet a gazdasági válság kezeléséről, amely éppúgy súlyos gondokat okoz Szlovákiában, mint Magyarországon.

A magyar miniszterelnök szerint a munkatalálkozó célja, hogy konkrét feszültségcsökkentő lépések történjenek, és hogy a vezetők párbeszéde hozzájáruljon a problémák érdemi megoldásához. Bajnai Gordon reményét fejezte ki, hogy a szeptember 1-jén életbe lépő, az európai alapértékekkel ellentétes nyelvtörvény ügyében sikerül jobb belátásra bírni a szlovák felet.

A találkozó részleteiről a két külügyminiszter vasárnapi bledi találkozóján egyeztet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 28. 16:30
Nem biztos, hogy szerencsés lépés! Az egésznek az lesz a külpolitikai látszata, hogy a csomó fiaskó után mi megyünk hozzájuk gazsulálni.

Egyáltalán: kinek az érdekét szolgálná ez a találkozó? Biztos vagyok benne: az ottani magyarokét nem!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását