2024. május 19. - Ivó, Milán

Olcsóbb lesz a távhő

Tatabányán közel kilenc százalékkal csökken a távhődíj a fűtési szezon kezdetétől.
2009. augusztus 27. csütörtök 20:10 - HírExtra
Az önkormányzat arra kérte a tulajdonában lévő Komtávhő Zrt.-t, hogy az idei fűtési szezontól bruttó 8,9 százalékkal csökkentse a távfűtés díját a városban - jelentette be csütörtöki, közös sajtótájékoztatóján a Lukács Zoltán, az MSZP és Schmidt Csaba, a Fidesz frakcióvezetője.

A Komtávhő Zrt.-nél az MTI-nek elmondták, a felkérés alapján a távhőszolgáltató tíz százalék kedvezményt ad szeptember elsejétől a hődíjból a lakossági és a közületi fogyasztóknak egyaránt. A Komtávhő számításai szerint ez évente húszezer forintos csökkenést jelent egy átlagos lakásban.

A két frakcióvezető sajtótájékoztatóján elmondta: az intézkedés alapját egyrészt az áfacsökkenés és a gázárcsökkenés teremti meg, másrészt az önkormányzat azon lépései, mellyel közel száz százalékos tulajdonrészt szerzett a Komtávhő-ben. Továbbá hamarosan lezárul a fűtőerőmű vételi eljárása is, mellyel az önkormányzat meghatározó tulajdonos lesz a hőszolgáltató társaságban.

Lukács Zoltán (MSZP) kijelentette, további díjcsökkentést tesz lehetővé, hogy a kormány elkötelezett annak érdekében, hogy 2010-től a távfűtést a legalacsonyabb áfakulcsba sorolják. Schmidt Csaba hozzátette, a kezdeményezést korábban Tatabánya képviselő-testülete ellenszavazat nélkül támogatta és erről a kormányzatot értesítették.

Mindkét frakcióvezető egyetértett abban, hogy a távfűtésben a jövő nem a díjcsökkentésé, hanem meg kell teremteni a mérhető és szabályozható fűtés elterjedését. Ehhez lakossági ösztönző rendszert kell kapcsolni. Tatabányán erre a városi tulajdonba kerülő fűtőerőmű nyeresége képezhet alapot a következő fűtési szezonban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását