2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sziget: Prodigy csavarja le az arcokat

Az elektronikus zene egyik meghatározó együttese, a brit Prodigy veszi birtokába a Nagyszínpadot pénteken a Sziget fesztiválon.
2009. augusztus 13. csütörtök 11:59 - HírExtra
A Keith Flint frontember, énekes; Maxim Reality énekes és Liam Howlett zeneszerző, billentyűs összeállítású trió a 90-es évek eleje óta több mint 16 millió lemezt adott el, legutóbbi szerzeményük, az Invaders must die című album pedig szerte a világon óriási siker. Az ötödik nagylemez első száma, az Omen például a brit eladási listák első helyén nyitott.

Legnagyobb sikerüknek mindenképpen az 1997-es Fat of the land című albumuk tekinthető, amelyre olyan, azóta klasszikussá vált elektronikus zenei himnuszok kerültek fel, mint a Smack my bitch up, a Breathe vagy a Firestarter.

Az együttes ezt követően kisebb kreatív válságba került, a következő stúdióalbumra hat évet kell várnia a közönségnek. A többször bejelentett, majd lefújt új Prodigy-album végül 2004-ben került a boltokba Always Outnumbered, Never Outgunned címmel - rajta ismét izgalmasan kevert, korszellembarát tánczene, elektro, funk, hiphop, breakbeat. A lemez - melyet Liam Howlett egyedül, korábbi "tettestársai" közreműködése nélkül, neves vendégekkel (Princess Superstar, Kool Keith, Liam Gallagher, Juliette Lewis) készített el - ugyan nem ismételte meg a The Fat Of The Land gigantikus sikerét, ám visszahelyezte a Prodigyt a könnyűzenei élvonalba.

A Prodigy most - úgy tűnik, végérvényesen - visszatért, hiszen az Invaders must die sikere csak a korai időkhöz hasonlítható. Az együttes - amely bekerült az 10001 banda közé, amelyet halálunk előtt kötelező meghallgatnunk - korábban már többször is járt Magyarországon, legutóbb a soproni Volt fesztivál közönségét kápráztatta el.

A stílus kedvelőinek a Prodigy fellépése előtt szinte kötelező az ausztrál Pendulum együttes koncertje, főleg azért, mert a drum and bass nagymestereinek tavalyi szigetes fellépése elmaradt, mivel a zenekar technikáját és hangszereit szállító kamion útban Magyarország felé, Szlovákiában karambolozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását