2024. május 17. - Paszkál

Mit nyomnak ma a Szigeten?

A Sziget második hivatalos napján, csütörtökön olyan "nagyágyúk" lépnek a fesztiválozók elé, mint az elektronikus zene egyik "ősatyjaként" számon tartott Fatboy Slim, az első számú német punk-rock csapat, a Die Toten Hosen vagy a világ legjobb lemezlovasának választott holland Armin van Buuren.
2009. augusztus 13. csütörtök 07:30 - HírExtra
Fatboy Slim esetében különleges, hogy lemezlovasként egyedül uralja majd a Nagyszínpadot este fél tíztől. A brit dj előtt az indie műfaj egyik legnépszerűbb brit formációja, a Bloc Party, valamint a német "fenegyerekek", a Die Toten Hosen tagjai alapozzák meg a hangulatot a Nagyszínpadnál. A világzenei nagyszínpadon láthatja-hallhatja a közönség Palya Beát, este pedig az Orquesta Buena Vista Social Clubot.
A Burn Party Arénában fél nyolctól az acid house "veteránja", a brit 808 State kezd, az éjszakai fellépők között pedig szerepel napjaink egyik legnépszerűbb trance dj-je, a holland Armin van Buuren, akit már kétszer is a világ legjobb lemezlovasának választottak és a Szigetre az idén újramixelt Imagine-nel érkezik.

A magyar zenekarok, előadók közül csütörtöki fellépő az MR2 színpadán a Quimby, vagy a "herflis" Ferenczi Györggyel kiegészülő Budapest Bár, amely ősszel megjelenő új albumának dalaiból is játszik az A38-wan2 színpadon.

A koncertek mellett számos kulturális és szórakoztató programot kínál a Sziget: délután négykor Bartha Tóni Bábszínháza adja elő a Paprika Jancsit, de szerepel a csütörtöki látványosságok között a francia Benjamin Delmas akrobatikus "bohócbohózata", amelyet egy ugróasztal segítségével ad elő, majd az olasz Five Quartet Trio akrobatái folytatják a cirkuszi káprázatot. Szerepel még francia, izraeli és spanyol társulat is a csütörtöki bemutatkozók sorában.

Az Octopus Artshopban rendhagyó biciklis divatbemutatóra várják a közönséget. A lakodalmas házban pedig - ahol minden délután más-más tájegység menyegzői szokásai elevenednek meg és fordulnak hajnalig tartó táncos mulatságba - csütörtökön rábaközi német nemzetiségi lakodalmas szokásokkal ismerkedhetnek a fesztiválozók.
A hagyományos japán előadóművészet két látványos formájával: a sisimai nevű oroszlántánccal és a bounote elnevezésű harci játékkal ismerkedhet meg a Sziget fesztivál közönsége a rendezvénysorozat minden napján a Vándor Vurstli sátorban. A bounote előadásokat minden nap 12 és 15 órakor, a sisimai táncot 14 és 19 óra között 3-4 alkalommal tekintheti meg a közönség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását