2024. május 20. - Bernát, Felícia

Teljes a sötétség a robbantások körül

Egyelőre sötétben tapogatóznak a spanyol hatóságok az ETA baszk szakadár szervezet vasárnapi mallorcai robbantássorozata ügyében, de médiajelentések szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy két elkövető még mindig a szigeten rejtőzködhet.
2009. augusztus 10. hétfő 21:03 - HírExtra
A hatóságok vizsgálják a csekély anyagi károkat okozó, időzített robbanószerkezeteket, hogy kiderítsék, azokat közvetlenül a detonáció előtt vagy már napokkal korábban helyezték el a robbanások helyszínein. A hírek szerint a nyomozók hajlanak arra, hogy egy női gyanúsítottat kell keresniük, mert a pokolgépeket két étterem és egy áruház női mosdójában rejtették el. Az első jelentések szerint az ETA három pokolgépet robbantott vasárnap Mallorca fővárosában.

A rendőrségtől kiszivárgott információk szerint azonban egy negyedik, eredetileg véletlen gázrobbanásként kezelt detonációért is a szakadár csoport lehet a felelős. Ez a robbanás egy napok óta zárva tartó étteremben történt.

A hatóságok szerint az újabb robbantások nem érintették negatívan a különösen német és angol turisták körében népszerű üdülőhely idegenforgalmát. Az illetékes német idegenforgalmi hatóság nem látta indokoltnak, hogy figyelmeztesse a Mallorcára induló német turistákat.

Az ugyancsak a szigeten üdülő I. János Károly spanyol király és Zsófia királyné sem szakította meg nyaralását az ETA újabb akciói miatt.

A biztonsági erők megerősítették azokat az intézkedéseket, amelyeket azután vezettek be Mallorcán, hogy az ETA megölt két csendőrt július végén. Minden beutazót, illetve a szigetről távozó látogatót szigorúan ellenőriznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását