2024. június 16. - Jusztin

Megint az utasok szívják meg?

A közösségi közlekedés múlt héten bejelentett átalakításával kapcsolatban az a fő kérdés, hogy a tervezett forráscsökkentést az utazókra terhelik, vagy a Volánokkal kívánják "lenyeletni".
2009. augusztus 10. hétfő 20:35 - HírExtra
A kormány múlt héten fogadta el a közösségi közlekedési rendszer átalakításának stratégiáját, amely alapján 2010-től csak a bruttó hazai termék (GDP) egy százaléka fordítható a közösségi közlekedésre.

A döntésről a Tolna megyei Gemenc Volánnál, és a kecskeméti székhellyel működő Kunság Volánnál egyaránt úgy nyilatkoztak, hogy egyelőre nem ismerik részletesen a közösségi közlekedési rendszer átalakításának kormány által múlt héten elfogadott stratégiáját. Ezt korábban, más, az MTI által megkérdezett busztársaságnál is nehezményezték, amint azt is, hogy még nem kapták meg a stratégia hivatalos anyagát.

Miszler Miklós, a Gemenc Volán Zrt. személyforgalmi üzletág-igazgatója úgy vélekedett: ha valahol el tudnak venni a Volán társaságoktól, az az árkiegészítés lehet, amelyet a nyugdíjasok, diákok után ad az állam. A közösségi közlekedés stratégiája kapcsán megjegyezte: mivel egyelőre csak a sajtóból ismerik, így nincs bővebb információjuk arról, hogyan állnak fel a regionális közlekedési tanácsok.

Szollár Domokos kormányszóvivő a döntés bejelentésekor azt mondta: a kormányhatározat egy "feladatkiosztó útiterv", amely augusztus 15. és november 30. közötti határidőkkel koncepcionális javaslatok elkészítését írja elő a közösségi közlekedésben érintett állami szerveknek, valamint társaságoknak.

A szóvivő kiemelte: a határozat legfontosabb stratégiai alapelvei közé tartozik, hogy megszűnjön a párhuzamosság a Volán- és a MÁV-járatok között, valamint a közösségi közlekedésben létrejöjjön egy regionális rendszer, ahol regionális tanácsok a helyi igények alapján rendelik meg a közlekedési szolgáltatásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 10. 21:06
Az erők a fizikában is a gyengébb ellenállás felé hatnak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását