2024. április 28. - Valéria

Erdély összes szegletébő érkeztek gyerekek

Erdély valamennyi régiójából több mint félszáz diák vett részt a hatodik alkalommal Tusnádfürdőn megrendezett Neumann-táborban.
2009. augusztus 9. vasárnap 22:20 - HírExtra
A magyar Informatikai és Hírközlési Minisztérium kezdeményezésére Erdélyben is meghonosodott tábort az idén a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ), a Magyar Ifjúsági Értekezlet és a Hargita Megyei Diáktanács szervezte.

- Amikor 2004-ben Magyarországról Erdélybe költözött a Neumann-tábor, a fiatalság körében még nem volt hétköznapi tevékenység szövegszerkesztő program és a világháló használata - mondta Vetési Imola, a MAKOSZ vezetője, aki szerint ma már nem kell megtanítani ezekre a fiatalokat, hiszen rendelkeznek alapvető számítógép-kezelési ismeretekkel.

A szervezőknek emiatt át kellett értékelniük a tábor szakmai kínálatát, így az idén a táborozók megismerkedhettek a weboldalépítés, a filmszerkesztés és a hangvágás rejtelmeivel, de kreativitásfejlesztő játékokat is szerveztek számukra.

A tábor minden napján más-más témáról rendeztek vitákat, így szó esett a kultúrák közötti kommunikációról, a gyorséttermek előnyeiről és hátrányairól, valamint a keleti és nyugati gyógyászatról - olvasható a szervezők közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását