2024. június 15. - Jolán, Vid

Újabb háború veszélye fenyeget?

Továbbra is fennáll egy súlyos katonai összecsapás veszélye Grúzia és Oroszország között - jelentette ki Miheil Szaakasvili grúz elnök a tavalyi kaukázusi háború első évfordulóján a német ARD televízióban.
2009. augusztus 7. péntek 11:45 - HírExtra
Szaakasvili emlékeztetett arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz kormányfő egy évvel ezelőtt azt ígérte: "valemely testrészeinél fogva fellógatja" a grúz elnököt. Sajtóbeszámolók szerint Putyin azt mondta a háborús felek között közvetíteni próbáló Nicolas Sarkozy francia elnöknek, hogy "a tojásainál fogva" fogja felakasztani a grúz államfőt. Az ARD reggeli magazinműsorában Szaakasvili Oroszországot vádolta a tavalyi fegyveres konfliktus kirobbantásáért. "Ki kell mondanunk, hogy Oroszország kezdte.

Az orosz vezetés a háborúval megpróbálta megdönteni a grúz kormányt és megfojtani a grúziai demokráciát" - fejtegette az elnök, hozzátéve, hogy Moszkva nem járt sikerrel, fő célját nem érte el. Határozottan visszautasította Szaakasvili azt a felvetést, hogy a tavaly augusztusi háborút az Oroszország támogatását élvező, szakadár Dél-Oszétia elleni grúz támadás robbantotta volna ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását