2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elképzelhető, hogy amatőrök a romagyilkosok

Az FBI viselkedéskutatói a magyar rendőrség illetékeseinél sokkal kisebb esélyt adtak annak, hogy a romák gyilkosai kiképzett fegyverkezelők vagy az idegenlégiót, vagy valamelyik közeli háborút is megjárt fegyverforgatók, netán hivatásos vadászok lennének - értesült a Népszabadság.
2009. augusztus 6. csütörtök 09:45 - HírExtra
A napilap csütörtöki számában ismerteti, hogy az amerikaiak szerint e bűncselekmény elkövetéséhez elvetemültnek és gátlástalannak kell lenni, s arra van szükség, hogy a tettes elementáris gyűlölettel tekintsen a cigányságra.

A Népszabadság úgy tudja, a romák elleni támadássorozat kezdetén még egy-egy helyszínen jóval több, nagy valószínűséggel a támadók által hátrahagyott nyomot rögzítettek, mint a nagycsécsei, két emberéletet követelő támadás utáni tetthelyeken.

A napilap úgy értesült: a rendőrség, ha jogszabályi akadálya nincs, kész lenne a még a sorozat elején kiugrott "romavadászoknak" is kifizetni a százmilliós jutalmat, ha feladják társaikat - feltéve, hogy nem tapad vér a kezükhöz. Az általuk elkövetett bűncselekményekért persze bíróság elé állítanák őket.

A sorozatgyilkosokat egyébként döntően ugyanaz a nyomozócsoport keresi, amely a "második móri nyomozás keretében" az igazi gyilkosokat is elfogta - olvasható a Népszabadságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 6. 10:27
Ha ez igaz, akkor a rendőreink is amatőrök.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását