2024. április 28. - Valéria

Az emlékezés új aktualitása

Az MSZP szerint új aktualitása van az emlékezésnek a Roma holokauszt emléknapon; "a sötét, elrettentő szándékok" újra ott vannak az újságokban, az utcákon, a rejtekből kilőtt töltényekben és már az Európai Parlamentben is - közölte vasárnap az MSZP országos elnöksége az MTI-vel.
2009. augusztus 2. vasárnap 18:13 - HírExtra
Sokáig úgy éreztük, hogy sikerült lezárni történelmünk legszégyenteljesebb és legkeservesebb időszakát, azonban újra azzal kell szembesülnünk, hogy tévedtünk - tartalmazza az MSZP közleménye. Mint írták, "a Jobbik, a Magyar Gárda, a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg jelenléte, a csizmadobogás Olaszliszkán, a fekete egyenruhás csoportok masírozása Szekszárdon, Pécsen, Gyulán és Zalaegerszegen megmutatja: ma új aktualitása van az emlékezésnek".

A közlemény emlékeztetett: a náci Németország "fajvédő" politikájának nevében 1944. augusztus 2-án éjjel az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban több ezer romát végeztek ki. Ennek emlékére, a Roma Holokauszt emléknapján gyászolnak roma családok és közösségek Magyarországon és külföldön.

Magyar testvéreink legyilkolását nem lehet jóvátenni - húzták alá a közleményben.
Mint írták, határozottan elutasítják, ha valaki ma, Magyarországon általánosítva, az ártatlanokat is megbélyegezve cigánybűnözésről beszél, ha szóval és gondolattal a cigányok, vagy más honfitársaink kirekesztésére törekszik.

"Mi, Magyarország kormánya és az MSZP azt üzenjük, hogy soha többé nem hagyjuk magára egyetlen velünk élő honfitársunkat sem, nem engedjük megismétlődni azt, ami több mint hatvan évvel ezelőtt már egyszer szégyenteljesen megtörtént" - tartalmazza az MSZP közleménye.



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2009. augusztus 2. 18:36
Kérdezem, miért szórakoztok velünk, kedves elvtársak itt a 'Hírextránál'?

Szószerint ugyanez a szöveg már fent van a Hírextrán, az alábbi linken:
http://www.hirextra.hu/2009/08/02/mszp-tevedtunk/

Ott már hozzászólások is vannak...
Ez a Hírextra egy "jobboldalinak látszó, maszop tünemény....."..!
Igaz, Déri elvtárs?......
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását