2024. május 7. - Gizella

Szépen megvágták a spamküldőt

Negyedmillió eurós (67 millió forint) pénzbírság megfizetésére kötelezte egy holland hatóság azt a férfit, aki eddigi "karrierje" során legalább 21 millió spamet küldött szét a világhálón.
2009. július 27. hétfő 20:13 - HírExtra
A kéretlen hirdetések internetes küldözgetőjére további napi 5000 euró pénzbírság vár, ha a tiltás ellenére továbbra is levélszeméttel árasztja el a postafiókokat - jelentette be hétfőn a holland posta- és telekommunikációs felügyelet (OPTA).

A holland férfi az egyik legnyakasabb spammelő, akivel a hivatalnak valaha dolga volt - számolt be az OPTA egyik szóvivője. A felügyelethez eddig több mint négyszáz panasz futott be az általa küldött kéretlen e-mail-hirdetések miatt. Az utóbbi négy évben már többször felszólították a férfit, hogy szüntesse be a spamek küldését.

Az internetfelügyelet nem fedte fel a bírsággal sújtott spammer kilétét, de annyit elmondtak, hogy a kéretlen levelek küldéséhez Serinco Benelux néven jegyeztetett be egy céget.
Hollandiában 2004 óta tilos spameket küldeni, tavaly az OPTA összesen 510 ezer euró (136,6 millió forint) bírságot szabott ki két olyan spames cégre, amely megszegte a tilalmat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását