2024. május 5. - Györgyi

Az Eu támogatja Grúziát

Az Európai Unió szilárdan támogatja Grúzia területi egységét az ország nemzetközileg elismert határain belül - jelentette ki szombaton Tbilisziben Carl Bildt, az EU soros elnökségét ellátó Svédország külügyminisztere.
2009. július 18. szombat 21:43 - HírExtra
Bildt vezeti az EU-trojka háromnapos grúziai látogatáson tartózkodó küldöttségét. Tbiliszi sajtóértekezletén a svéd külügyminiszter hangsúlyozta, hogy "az EU érdekelt Grúzia stabilitásának megőrzésében, figyelemmel kíséri az országban zajló politikai folyamatokat, és kész továbbra is segítséget nyújtani a demokratikus reformok megvalósításához".

A küldöttség tagjai péntek este Batumiban Miheil Szaakasvili elnökkel találkoztak, szombaton pedig Tbilisziben Davit Bakradze parlamenti elnökkel, valamint a parlament ellenzéki frakciók és a parlamenten kívüli ellenzéki pártok vezetőivel tárgyaltak.

Irakli Alaszania ellenzéki vezető, Grúzia korábbi ENSZ-nagykövete az EU-küldöttekkel lezajlott találkozó után azt mondta, arról cseréltek eszmét, mit tehetnének a grúz hatóságok és az ellenzék közösen annak érdekében, hogy kivezessék az országot a válságból. Szavai szerint szó volt arról is, hogy mit tehetne az EU a Grúzia nemzetközileg elismert határain belüli konfliktusok rendezése és a térség stabilitásának helyreállítása érdekében.

Szaakasvili a maga részéről az elmúlt időszakban több ízben kijelentette, hogy "Grúziában nincs politikai válság", "élvezi a lakosság többségének támogatását, és nem hajlandó távozni tisztségéből mandátumának 2013. évi lejárta előtt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását