2024. április 30. - Katalin, Kitti

A tanárok kétszeres bért követelnek

Jelenlegi fizetésének kétszeresét követeli több mint 15 ezer tanár és óvónő Bulgáriában. A tüntetők csütörtök este körbe akarják venni a parlament épületét.
2007. október 11. csütörtök 16:18 - Hírextra
A rendőrségi források szerint 15 ezres, a szervezők adatai szerint legkevesebb 50 ezres tüntetés Szófia belvárosában kezdődött csütörtök reggel. A fizetésük megduplázását követelő tanárok és óvónők a kormánynegyedbe vonultak, megbénítva ezzel a bolgár főváros közlekedését.

A 120 ezer embert foglalkoztató oktatási szektornak a kormány 32 százalékos béremelést ígért, de a tüntetők ezt nem fogadták el. Szergej Sztanisev miniszterelnök szerint az országban elszabadulna az infláció, ha ennél nagyobb arányban emelnék a fizetéseket.

Bulgáriában a tanárok és óvónők átlagbére 200 euró, mintegy 50 ezer forint. Ha a kormány nem emeli az oktatásra fordítható állami támogatás összegét, november elsején bezárja kapuit az ország legnagyobb egyeteme.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását