2024. június 8. - Medárd

Hatékonyabb árvízvédelem

A bodrogközi árvízvédelmi fejlesztés volt a témája annak a projektnyitó rendezvénynek, amelyet szerdán tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakarádon; a 2013-ig megvalósuló beruházás összköltsége mintegy 2,8 milliárd forint.
2009. július 8. szerda 11:56 - HírExtra
A bodrogközi Tisza-Felső és a Bodrog bal parti árvízvédelmi rendszerének fejlesztése a címe annak az európai uniós projektnek, amely a Bodrogközben élők élet- és vagyonbiztonságát növeli és biztosítja.

A projekt Borsod-Abaúj-Zemplén megye négy kistérségének (sárospataki, sátoraljaújhelyi, bodrogközi, tokaji) 33 települését és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye két kistérségének (Ibrány-Nagyhalászi, Tiszavasvári) 6 települését érinti. A 39 település területe összességében 1.125 négyzetkilométer, az itt lakó emberek száma mintegy 80 ezer - közölte Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője.

A projekt első részének - előkészítő szakasz - munkálatai ez év elején kezdődtek meg és várhatóan 2010 végéig tartanak. A második szakasz tervezett kezdete 2011 eleje, a munkák 2013 végére fejeződnek be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását