2024. május 6. - Ivett, Frida

Lemond, de munka közben fog meghalni

Javier Solana, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője nem kívánja meghosszabbítani megbízatását, amely tíz év után az idén októberben jár le.
2009. július 5. vasárnap 13:58 - HírExtra
Az ABC című madridi lap interjút közölt vasárnap a spanyol politikussal, aki emlékeztetett arra: tíz éve tevékenykedik az EU külügyi főképviselőjeként, és nem áll szándékában mandátuma lejárta után folytatni ezt a munkát.

"Azt hiszem, hogy itt az ideje (abbahagyni)" - fogalmazott Javier Solana, aki "nyugodtnak és elégedettnek" érzi magát. Solana 1999 októberében lett az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, majd 2004-ben további öt évre meghosszabbították a megbízatását. Előtte, 1995-től 1999-ig a NATO főtitkára volt.

Kérdésre válaszolva Solana közölte, hogy távozása nem jelenti teljesen visszavonulását. Több éven át aktívan politizált, és ezt nem akarja abbahagyni; számos terület van, ahol hasznosíthatná a tudását. Mint mondta: "én munka közben fogok meghalni".

A spanyol belpolitikába azonban nem kíván visszatérni. Korábban ugyanis miniszter volt Felipe González szocialista kormányában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását