2024. május 19. - Ivó, Milán

Heti egy dollárért csábítják a bérlőket a pusztába

Hetenként egy ausztrál dollárnyi lakbérrel próbálja vidékre csalogatni az embereket Wycheproof település Ausztrália ősi, Outbacknek nevezett hegyes-sivatagos táján.
2009. július 4. szombat 09:15 - HírExtra
"Ez egy nagyon kedves kis városka" - mondta a kezdeményezést útjára indító Kylie Brown pénteken. A hölgy egyébiránt a Melbourne-től mintegy háromórányi autóútra északnyugatra található település postavezetője. "Nagyszerű iskolánk van, amely rendszeresen az állam legjobb tíz tanintézménye között szerepel" - tette hozzá.

A kezdeményezés nagy sikernek tűnik, alig pár óra leforgása alatt tucatnyian jelentkeztek.
Wycheproof lakossága évek óta fogyatkozik, mivel a szárazság igencsak megnehezíti a farmerek dolgát. A kisváros már csak 815 lelket számlál, a maradás mellett döntők abban bíznak, hogy a hirdetés révén új szomszédok érkeznek az üresen álló házakba.

A hasonló ausztráliai kezdeményezéseket eddig nagy siker koronázta. Wycheproof most két régóta üresen álló farmházat kínál heti egy ausztrál dollárért (155 forint). Az újonnan beköltözőknek maguknak kell gondoskodniuk a rendbehozatalról, és kötelezettséget kell vállalniuk arra is, hogy legalább három éven át a kisvárosban maradnak. Kylie Brown szerint még további 13 ház vár lakókra - hasonlóképpen igen alacsony lakbérért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását