2024. április 28. - Valéria

Azt a mindenit! Hét méteres volt a legnagyobb!

Nagybajcsnál vasárnap hajnalban tetőzött a Nagy-Duna 709 centiméteres vízállással, majd megkezdődött a lassú apadás - közölte az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezető-helyettese az MTI-vel.
2009. június 28. vasárnap 11:00 - HírExtra
A mostani tetőző vízállás csaknem fél méterrel alacsonyabb a 2006-os árvíz legmagasabb, 758 centiméteres szintjénél. A harmadfokú készültséget azonban még fenntartják Nagybajcsnál - mondta Szilbekné Molnár Katalin.

Tájékoztatása szerint Komáromnál a kora reggeli órákban tetőzik a folyó, Esztergomnál pedig a déli órákra várható a tetőzés.

A Lajta magyarországi szakaszán stabil a vízhozam az osztrák szakaszon történt beavatkozások nyomán, 267 centiméteres a vízállás, amely jóval meghaladja a harmadfokú árvízvédelmi készültség 220 centiméteres szintjét. Mosonmagyaróvár belvárosában és a kertvárosi részen homokzsákokból építettek ideiglenes védműveket azokon a szakaszokon, ahol nincs árvízvédelmi töltés. Az országhatár közelében pedig bordás megtámasztásra lehet szükség a mentett oldalon, mivel a másodrendű töltés átázásának jelei mutatkoznak - tájékoztatott Németh József ügyeletes.

Győrnél a folyók vasárnap hajnalban tetőztek a vártnál alacsonyabb vízszinttel. " Úsznak" a hullámtérben lévő csónakházak, és a strandot is elöntötte a víz.

A központi védelemvezető-helyettes elmondta, hogy lassú apadás várható vasárnap a folyók észak-dunántúli szakaszán. A mentett oldalakon fakadóvizek képződésére számítanak a következő napokban a szakemberek, ezért fokozott figyelőszolgálatot látnak el.

Szilbeknél Molnár Katalin közölte, hogy növekszik a belvízzel elöntött terület a térségben. Szombat óta a felső-szigetközi szivattyútelep is működik a korábban üzembe helyezett három hansági és egy alsó-szigetközi telep mellett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását