2024. június 17. - Laura, Alida

Isten veled, Bem mozzáj és Nándi büffé!

Július elsején bezár a fővárosi Bem mozi. A kulturális programjairól és art-kocsmájáról is híres budai filmszínházat a közönség mellett neves filmesek búcsúztatják; olyan személyiségeket várnak a záró programokra, mint Szabó István, Jancsó Miklós, Makk Károly, Sándor Pál és Garas Dezső.
2009. június 23. kedd 21:33 - HírExtra
A Bem mozi tulajdonosa, a Budapest Film Zrt. június 6-án nyílt pályázatot írt ki a Bem mozi ingatlanának megvételére. A pályázat különlegessége, hogy nem tartalmaz kizárólagosságot a moziként való továbbüzemeltetésre, így megszűnhet a még letétező két budai művészmozi egyike - derül ki a mozit üzemeltető Új Budapest Filmstúdió tájékoztatójából.

"Csak sejteni lehet, hogy miért döntött úgy a Budapest Film, hogy eladja a Bem mozit, indoklást ugyanis nem adtak" - mondta el az MTI-nek kedd délután Kántor László, az Új Budapest Filmstúdió ügyvezető igazgatója. Hozzátette: feltételezésük szerint a Budapest Film, amely már több budai artmozit eladott, gazdasági okokból akar megválni a Bemtől, a mozi fenntartása azonban nem a bérbe adónak, hanem a bérlőnek jelent ráfizetést, épp ezért nem érti, miért akarják eladni a filmszínházat.

Hangsúlyozta, hogy ha a Bem megszűnik, akkor már csak egy artmozi, a Tabán marad Budán, és értesülései szerint az Európa és a Hunnia ingatlanját is meghirdette a Budapest Film.

A Bem üzemeltetői aláírásgyűjtésbe kezdtek a mozi bezárása ellen; Kántor László elmondta, hogy pár nap alatt több százan jelentkeztek, köztük a magyar filmművészet prominens személyiségei, akik a főváros kulturális életének szerves részét képező filmszínház bezárása ellen protestálnak.

"Reméljük, hogy az önkormányzat és a Budapest Film meggondolja magát, és mégsem adják el a Bem mozit, ami könyvbemutatóknak, kiállításoknak, filmkluboknak, fesztiváloknak, koncerteknek és egy hangulatos art-kocsmának is helyet biztosít" - mondta el az akcióval kapcsolatban Kántor László.

A mozi üzemeletetői az utolsó hétre kiemelkedő búcsúprogramot állítottak össze elsősorban a Budapest Filmstúdió, illetve az Új Budapest Filmstúdió filmjeiből, amelyeket neves rendezők, operatőrök, illetve színészek "kísérnek el" a vetítésekre.

Látható lesz többek között a Szegénylegények, a Mephisto, a Szerelem, a Régi idők focija, az Eldorádó, a Sose halunk meg, a Taxidermia, a Kontroll és a Roncsfilm; a Bem moziba várják többek között Szabó Istvánt, Jancsó Miklóst, Makk Károlyt, Bereményi Gézát, Sándor Pált, Grunwalsky Ferencet, Törőcsik Marit, Garas Dezsőt, Török Ferencet, Pálfi Györgyöt, Csányi Sándort, Kern Andrást, Cserhalmi Györgyöt és Nagy Ervint.
Az MTI-nek kedden nem sikerült utolérnie a Budapest Film illetékesét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ocsabika
2009. június 23. 21:37
Barcs Miklós szavai jutottak eszembe:
június 27. szombat Bemmozy FLASH KONCERT! http://drflash.hu
ó igen! végre sikerült ebben a tetves szarrálopott városban 1 flash koncertot leszarvezni!!! búcsú a bemmozytól, mert valami gennyes tolvaj bank megveszi, eladják ezt is a faszba! a trágyasziget fasztiválon sem jáccunk! kiraktak, mint macskát szarni! de jobb is. MINDEN fasztiválon a kisnyálésatorz-fingby-fingcsapda hármas jáccik! ettül dűl a lé a müller-félék feneketlen zsebébe! ne látogassátok azokat a fasztiválokat, ahol ez a három tetű fellép! inkább boncsuk le a bemmozyt! aki hoz egy frissen lekanyarított politikus-fejbőrt, énekelheti vélem a képviselő funkyt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását