2024. április 25. - Márk

Toller helyéért kűzd a három erő

Ma kiderülhet, ki jut az Országgyűlésbe Baranya 3. számú választókörzetéből, ahol a cselekvőképtelensége miatt mandátumát elvesztő Toller László helyéért kiírt szavazás második fordulóját tartják.
2009. június 21. vasárnap 09:10 - HírExtra
A képviselői székért hárman indulnak: Kővári János a Fidesz-KDNP, Palancsa Gábor a Jobbik, Tóth Bertalan pedig az MSZP képviseletében. Az MDF-es Szigethy Béla az első forduló után visszalépett a jelöltségtől.

Pécs Kertváros, valamint 9 környező település mintegy 50 ezer választópolgára reggel 6 és este 7 óra között, 62 szavazókörben voksolhat. A választás akkor érvényes, ha azon a választók több mint negyede részt vesz, és az a jelölt győz, aki több érvényes szavazatot kap. Ha a részvétel nem éri el a 25 százalékot, újabb fordulót kell tartani.

A június 7-én megtartott első forduló érvényességéhez több mint 50 százalékos részvételre lett volna szükség, de a választók mindössze 31,37 százaléka járult az urnák elé.
Az első fordulót Kővári János nyerte, aki az érvényes szavazatok 63,1 százalékát szerezte meg. Tóth Bertalan 24,8, Palancsa Gábor 7,8, Szigethy Béla pedig 3,3 százalékot ért el.

Baranya 3. számú egyéni országgyűlési választókörzetében azért tartanak időközi választást, mert a három évvel ezelőtt közlekedési balesetet szenvedett Toller László - cselekvőképességét kizáró gondnokság alá helyezésével - a közelmúltban elvesztette választójogát, így parlamenti mandátumát is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását