2024. május 10. - Ármin, Pálma

Vége a delfineknek?

Az Ázsia délkeleti részét átszelő Mekong-folyó nagymértékű szennyezettsége miatt sodródtak a kihalás szélére az édesvízi delfinek Kambodzsa és Laosz területein - közölte a Természetvédelmi Világalap (WWF).
2009. június 20. szombat 17:17 - HírExtra
A természetvédők szerint mára mindössze 64-76 Irrawaddy-delfin maradt a folyóban azt követően, hogy a 2003 óta elpusztult borjak (több mint 50) szervezetében a mérgező szintet elérő mennyiségű rovarirtót, higanyt és egyéb szennyeződéseket találtak. 
    
"Ezek a káros anyagok mindenfelé szét vannak szóródva a természetben, így a szennyeződés forrásául a Mekong-folyó útjába kerülő országok szolgálnak" - mondta Verne Dove, a WWF állatorvosa.
    
A természetvédelmi szervezet szerint az Irrawaddy-delfineknek azonnal szükségük lenne egy olyan egészségügyi programra, mely csökkenti az immunrendszerüket fenyegető szennyeződések hatását. A delfinek között is különleges fajt képviselő Irrawaddy-k 2004 óta tartoznak a kiemelten veszélyeztetett állatok közé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását