2024. április 25. - Márk

Az MSZP nem támogatja ok aoktatási reformot?

Továbbra sem támogatja az MSZP-frakció a 6+6-os iskolaszerkezet kötelezővé tételét, a nyolcosztályos gimnáziumok betiltását, mint ahogy a hétvégi házi feladat tilalmát sem - közölte Tatai-Tóth András, a kormánypárt oktatási munkacsoportjának vezetője csütörtökön az MTI-vel.
2009. június 18. csütörtök 15:31 - HírExtra
A kormánypárti képviselő a Magyar Bálint és Sándor Klára szabad demokrata képviselők által jegyzett közoktatási törvényjavaslatról azt mondta, csak azt tudják támogatni, hogy a 6+6 iskolatípus, ha a fenntartók, szülők, pedagógusok is úgy döntenek, önkéntesen választható legyen. Erről módosító javaslatot is benyújtott - jegyezte meg.

Tatai-Tóth András megerősítette, nem tiltják be a nyolcosztályos gimnáziumokat, a hétvégi házi feladatot és nem támogatják a kollégium-iskola egységes intézményként történő megszervezését sem.

A szocialista képviselő szerint Magyarországon nem iskolaszerkezeti problémák vannak, hanem tartalmi kérdésekben kell előrelépni. Rendkívül érzékeny kérdés az iskolaszerkezet megváltoztatása, amelyről csak széles körű társadalmi-szakmai vita után lehet bármilyen döntést hozni - mondta. Hozzátette: ezt egy szűk szakmai csoport nem vállalhatja magára, kényszerpályára helyezve az iskolaszerkezetet.

A törvényjavaslat általános vitáját várhatóan hétfőn folytatja le a parlament.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását