2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MDF nem engedi sunyítani a kormányt?

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza a fogyatékkal élők foglalkoztatását segítő 4,2 milliárd forint zárolását - jelentette be Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. június 18. csütörtök 12:39 - HírExtra
Az MDF szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány hírzárlatot rendelt el a Munkaerőpiaci Alap rehabilitációs alaprészének zárolt 4,2 milliárd forintja kapcsán - fogalmazott a pártelnök.
Kiemelte: pártja szerint a jelenlegi helyzetben a legfontosabb a munkahelyek megőrzése, illetve újak létrehozása. Különösen fontos kérdés ez az egyébként is komoly munkaerő piaci gondokkal küzdő, megváltozott munkaképességű emberek esetében.

Dávid Ibolya hangsúlyozta: a fogyatékkal élők foglalkoztatását segítő civil szervezetek tájékoztatása szerint a 4,2 milliárd forint befagyasztásával akár tízezer megváltozott munkaképességű ember maradhat munka nélkül, amennyiben szeptembertől nem tudják tovább finanszírozni működésüket.

Mint megjegyezte, ezek az emberek, munka híján, szociális támogatásra, segélyekre szorulnak majd.

A pártelnök elmondta: a 4,2 milliárd forintot a Gyurcsány-kormány úgy fagyasztotta be, hogy erről mélyen hallgatott, most pedig Herczog László szociális és munkaügyi miniszter a befagyasztást az előző kabinet döntéseként értelmezi.

Az MDF azt kéri a kormányfőtől és a minisztertől, hogy minél előbb oldják fel a befagyasztott összeget, és előzzék meg a fogyatékkal élők életével, elhelyezkedésével foglalkozó szolgáltatók csődbe jutását - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. június 18. 13:40
jaj ibike ki hisz már neked
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását