2024. április 19. - Emma

Rendelő félmilliárdból

Elkészült, s Abony honlapjára is felkerült a több mint 436 millió forintos európai uniós támogatásból és 50 milliós önerőből épülő helyi rendelőintézet kiviteli terve.
2009. június 16. kedd 19:04 - HírExtra
Abony 1300 négyzetméteres új szakrendelőjében egyebek mellett anya- és csecsemővédelmi szolgáltatások, gyermekorvosi és háziorvosi rendelők, fogászat, laboratórium, ultrahangos diagnosztika és központi ügyelet is helyet kap - mondta a független polgármester.

Hozzátette, hogy az uniós pályázaton elnyert támogatást saját erővel kiegészítve korszerű, kétszintes egészségügyi létesítmény építéséhez kezdhet hozzá a város a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás lezárását követően, várhatóan augusztusban.

Romhányiné Balogh Edit kitért arra: a rendelőkön kívül tágas várótermeket és kiszolgáló helyiségeket, valamint előadótermet is magába foglaló, liftes épületben a költséghatékony működtetés érdekében folyamatos lesz, reggeltől estig tart majd az ellátás, vagyis az orvosok váltják egymást.

A 15 ezer lakosú város új szakrendelőjére a járóbeteg-ellátás terén tapasztalt zsúfoltság és a meglévő orvosi rendelők elavultsága miatt van nagy szükség - közölte a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását