2024. május 5. - Györgyi

Összeomlott a Twitter

Kifagytak bizonyos Twittert használó Mac- és iPhone-os szoftverek, miután a Twitter összes üzeneteinek száma elérte a 2 milliárd 147 millió 483 ezer 647-et, amely a legnagyobb olyan érték, amelyet bizonyos szoftverek még értelmezni tudnak.
2009. június 15. hétfő 17:21 - HírExtra
Hasonló esettel van dolgunk, mint amelyet 2000-ben "milleneum bugnak" neveztek: akkor az évezredváltó számítása okozott problémát a gépeknek. A mostani hibát az interneten tréfásan Twitpocalypse-nak hívják - olvasható a Yahoo portálon (www.yahoo.com).

Miután a Twitter üzenetek száma átlépte a fenti értéket, bizonyos twitteres alkalmazások bedobták a törülközőt. A furcsa jelenség legelső áldozata a Twitterific for iPhone volt, amelynek működése az esemény után azonnal leállt. A programot kiadó cég ugyan kiadott egy szoftveres javítást, azonban ez nem segített a problémán. Az alkalmazás egyik fejlesztője, Craig Hockenberry magán a Twitteren közölte, hogy sikerült kidolgoznia a megfelelő javítást, ám sokáig kellett arra várni, hogy az Apple jóváhagyja azt, és saját rendszerébe is feltöltse. A Twitterific nemrég felkerült ingyenes verziója már hibamentes, azonban a prémiumszolgáltatásokat tartalmazó fizetős változat még nem az.

Egy másik szoftver, a Macre és iPhone-ra egyaránt elkészült Tweetie is a Twitpocalypse áldozata lett. Bár a Twitter nézegetése és publikálása működik, azonban a keresőfunkció a Macen továbbra is hibás, egyedül iPhone-on sikerült elhárítani a szoftveres problémát.

A hibákat folyamatosan javítják, így érdemes rendszeresen visszanézni, felkerültek-e már a honlapokra a legújabb verziók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását