2024. május 28. - Emil, Csanád

Már tavaly augusztusban terjedt az új vírus

Már tavaly augusztusban is terjedhetett emberek között az új influenza vírusa, jóval azelőtt, hogy áprilisban először kimutatták.
2009. június 12. péntek 14:25 - HírExtra
A vírusnak és változásainak genetikai elemzése azt mutatja, hogy augusztusban vagy akár korábban is terjedhetett emberek között - mondta Oliver Pybus, az Oxford Egyetem munkatársa, az Egyesült Államokban csütörtökön közzétett tanulmány egyik szerzője.

A vírus különböző törzseinek genetikai elemzése után összeállították családfájukat, melyből megbecsülhető, hogy a legelső, az ősvírus mikor indult útjára. A becslés természetesen némi bizonytalanságot tartalmaz az időpont tekintetében, ám mindenképpen régebben jött létre a vírus embereket fertőző változata, mint az első, áprilisi felbukkanás.

Az elemzésből az is kiderült, hogy a sertések között az eredeti vírus már évek óta jelen volt, ezért a tudósok kiemelték: a sertések influenzáját alaposabban kellene nyomon követni, noha azt nem tudják megjósolni, melyik azonosított sertésvírustörzs vezet járványhoz az embernél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását