2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Fidesz szerint már nem egyensúlyozni kell a gazdaságot

A Fidesz szerint az MSZP-kormány a gazdaságpolitikájának középpontjába téves módon továbbra is az egyensúlyt állítja, miközben az Európai Unió tagállamainak többségében a növekedésre koncentrálnak a kormányzatok.
2009. június 9. kedd 17:08 - HírExtra
A politikus azzal összefüggésben tartott sajtótájékoztatót, hogy a Központi Statisztikai Hivatal kedden közölte: a bruttó hazai termék (GDP) 2009 első negyedévében - a naptári hatás kiszűrésével - 6,1 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A kiigazítatlan adat szerint a GDP 6,7 százalékkal esett vissza.

Cser-Palkovics András közölte: ez az adat egyértelműen mutatja, hogy a kormány alkalmatlan a válság kezelésére. Véleménye szerint az államadósság, az államháztartási hiány mértéke, a munkahelyek tömeges megszűnése és az emberek mindennapi megélhetési problémái mind-mind azt jelzik, hogy a kormány képtelen a helyzet kezelésére, a brutális megszorításokkal pedig megfojtja a magyar gazdaságot.

Gazdaságpolitikai váltásra lenne szükség - jelentette ki, megjegyezve, hogy ehhez azonban politikai változás kell Magyarországon, az MSZP ugyanis képtelen változtatni saját politikáján, "újabb és újabb megszorító csomagokban látja csak a kiutat".

Hozzátette: a legfrissebb lapértesülések is arról szólnak, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök újabb megszorító intézkedéseket, illetve azok lehetőségét jelentette be az MSZP országos választmányi ülésén.

A helyettes szóvivő úgy fogalmazott, az adatok makacs dolgok, és jól mutatják, hogy nagymértékben csökken a fogyasztás, valamint a beruházások száma; a gazdasági visszaesés pedig egyértelműen növeli az egyébként is magas szociális feszültséget.

Arra a kérdésre, hogy véget ért-e a Fidesz elnökségi ülése, és ott tárgyaltak-e a Jobbikról, illetve előre hozott választásokról, Cser-Palkovics András közölte: az elnökségi ülés még tart, tájékoztatást várhatóan szerdán adnak az ott történtekről és a meghozott döntésekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását