2024. május 10. - Ármin, Pálma

A Fidesz méltatlannak tartja Bajnait

A Fidesz méltatlannak tartja a miniszterelnöki posztra Bajnai Gordont, mert az ellenzéki párt szerint erkölcsi és politikai értelemben is összeférhetetlen, hogy a kormányfő egy offshore cég igazgatója volt.
2009. június 3. szerda 11:33 - HírExtra
Cser-Palkovics András a Magyar Nemzetben szerdán megjelent írásra hivatkozva azt mondta: minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy "Bajnai Gordon egy unión kívüli országban létrehozott, ismeretlen tulajdonosi hátterű, magyarországi adófizetési kötelezettség elkerülésére alkalmat adó, tipikus offshore cég igazgatója volt".

Hangsúlyozta: a miniszterelnöki poszt és az offshore cégek igazgatói pozíciója összeférhetetlen egymással, mind erkölcsi, mind politikai értelemben. Nincs jogalapja megértést és adófizetési fegyelmet követelni egy olyan miniszterelnöknek, aki maga is adóelkerülési technikákat vett igénybe - jelentette ki. Mint mondta, Bajnai Gordon az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy egyértelműen alkalmatlan a miniszterelnöki poszt betöltésére, de mostanra az is kiderült, hogy nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is.

Az MTI azon kérdésére, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén ezeket az ügyeket is kivizsgálják-e, és ha igen milyen jogszabályba ütközhet az offshore cégek létrehozása, Cser-Palkovics András azt mondta: szerinte ezeket az ügyeket is ki kell vizsgálni és azt is, hogy "jogilag kinek mire volt lehetősége", illetve hol van esetleg olyan szabályozási hiányosság, amit pótolni kell.

Ugyanakkor hangsúlyozta: az ügy jogi megítélésén túl, politikailag és morálisan is elfogadhatatlannak tartják, hogy a miniszterelnök brutális megszorításokkal sarcolja az embereket, adófizetési fegyelmet követel tőlük, miközben róla kiderül, hogy az elmúlt években offshore cégek igazgatójaként adóelkerülési technikákat vett igénybe. Szerinte a magyar embereket joggal érdekli az a kérdés, hogy mennyi adót nem fizettek be Magyarországon a Bajnai-féle offshore cégek.

Ezek a pénzek hiányoznak a költségvetésből, miközben a Bajnai-kormány éppen arra hivatkozva vezet be megszorításokat, hogy kell a pénz a költségvetésnek - jegyezte meg a Fidesz helyettes szóvivője.

Cser-Palkovics András úgy vélte, hogy az elmúlt hetekben érdemi magyarázatot nem hallhattak a miniszterelnök offshore-ügyeivel kapcsolatban, csak magyarázkodást, és ezekről is bebizonyosodott, hogy hazugságok voltak.

Szerinte a szocialisták "újra csúnyán becsapták az embereket", akkor amikor a kormányszóvivő azt állította, hogy a miniszterelnök nem volt offshore cég igazgatója, majd a kormány látványos figyelemelterelő akciósorozatot indított az offshore cégek ellen.

A kormányszóvivői iroda a múlt héten kilenc témában utasította vissza a Bajnai Gordon és családja ellen folytatott, "hazug állításokkal és hamis vádakkal leírható politikai indíttatású, karakterromboló kampányt".

A kormányszóvivői iroda a közleményben hangsúlyozta: Bajnai Gordon nem vezetett bújtatott hátterű offshore cégeket és az általa korábban irányított társaságok mindig a törvényeknek megfelelően jártak el. A tájékoztatás kitért arra: Bajnai Gordonnak nincs közkeletű szóval "offshore" cégnek nevezett társasága. A Wallis csoport egykori vezérigazgatójaként vett részt a cégcsoport külföldi érdekeltségeinek felügyeletében.

Ennek a munkának a keretében játszott szerepet esetenként egyes, a Wallis csoport konszolidált mérlegében megjelenő és adókimutatásaiban szereplő, transzparensen és a törvényeknek megfelelően működő vállalkozásoknak a felügyeletében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jenő
2009. június 3. 15:27
A fideszben sem találni olyan embert akibe ne lehetne belekötni .Ha másért nem hát azért mert olyan párttársai vannak mint orbán, szíjjártó, navracsics stb .Az ember a rokonságát nem válaszhatja , a többit igen
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását