2024. május 27. - Hella

Az írek a lisszaboni szerződés mellett

Egyre nő az írek körében a tavaly még népszavazáson elutasított EU-reformszerződés támogatottsága - derült ki az Irish Times című lap hétfői számában megjelent közvélemény-kutatásból.
2009. június 1. hétfő 13:35 - HírExtra
A friss felmérés szerint már a választók 54 százaléka támogatja a lisszaboni szerződést, s mindössze 28 százalékuk ellenzi, hogy Írország ratifikálja a dokumentumot. A szigetországot keményen sújtó, világméretű gazdasági és pénzügyi válság fényében a megkérdezettek 81 százaléka tartotta előnyösnek azt, hogy Írország tagja az Európai Uniónak - derült ki a felmérésből. Írországban a tavaly júniusi fiaskó után idén októberben újra népszavazásra bocsátják az EU működésének kereteit megreformáló, a döntéshozatalt egyszerűsítő lisszaboni szerződést.

A dokumentum csak azután léphet hatályba, hogy mind a 27 EU-tagállam ratifikálta. A tagországok közül egyedül Írországban tartanak referendumot az EU-reformszerződésről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását