2024. április 20. - Tivadar

Klimax után gázosabb a szex?

A legújabb kutatási eredmények szerint a klimaxot átélt nők 70%-a panaszkodik hüvelyi szárazságra és a közösülés során átélt fájdalmakra. 40%-a nyíltan felvállalta, ez befolyásolja szexuális életét is.
2009. május 31. vasárnap 18:02 - HírExtra
A megkérdezett nők mindegyike égő, viszkető érzést tapasztal a szexuális együttlétkor. Tízből heten azonban nem mernek erről nyíltan beszélni párjukkal, sőt mi több egy egész évet várnak arra, hogy egyáltalán orvosi segítséget kérjenek.

Dr. Rossella Nappi olasz nőgyógyász szerint a menopauzát átélt nőknél ez egyre gyakoribb, de csak 17%-uk fordul szakszerű kezelésért. „Pedig a szexben átélt fizikai fájdalmak egy idő után érzelmi válsággá fajulnak és befolyásolják a párkapcsolatot is.”- mondja. A felmérés szerint az érintett nők 47%-a ha beszél szárazságról és a fájdalmakról, azt nem egészségügyi szakembernek teszi, inkább csak a barátnőjének panaszkodik.

„Pedig ezek a tünetek nem a korral járnak, nem természetesek. Speciális készítményekkel könnyedén orvosolhatók”- mondja Henry Burger, ausztráliai professzor.
Forrás: rtlbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását