2024. május 7. - Gizella

Afganisztán padlón van?

Az amerikai védelmi miniszter szerint Afganisztánnak több nemzetközi segítségre van szüksége infrastruktúrája felépítéséhez, hadserege és rendőrsége bővítéséhez, illetve a közbiztonság megerősítéséhez az augusztusi választások előtt.
2009. május 30. szombat 13:12 - HírExtra
"Tudomásom van arról, hogy egyesek Ázsiában arra a következtetésre jutottak: hazájukra nézve Afganisztán - részben földrajzi elhelyezkedése miatt - nem jelent stratégiai veszélyt. A kaotikus vagy kaotikussá váló országok azonban a nemzetközi közösséget is fenyegetik közbiztonsági, gazdasági vagy ideológiai szempontból" - jelentette ki Robert Gates szombaton a Szingapúrban rendezett regionális biztonsági értekezleten.

Mint mondta, elsősorban az európai országoktól vár nagyobb támogatást, minthogy a NATO több csúcsértekezletén is arra a következtetésre jutott: a szövetség számára a legfontosabb az afganisztáni misszió. Szakadék tátong azonban a NATO retorikája és "szövetségeseink azon képességei között, amelyeket hajlandók kamatoztatni". "Többre van szükség, mint amennyi mellett elkötelezték magukat" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását