2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Elhalasztották Kolombár Orbán perét

Az európai parlamenti (EP) választás miatt elhalasztotta a Kecskeméti Városi Bíróság a Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és három társa ellen indított büntetőper keddre kitűzött tárgyalását.
2009. május 29. péntek 15:22 - HírExtra
A gyanúsítottak közül ketten regisztrált jelöltként szerepelnek egy párt listáján a június 7-ei európai parlamenti választáson, ezért mentelmi joguk van - mondta a sajtótitkár.

Az EP-választáson az MCF Roma Összefogás Párt egyik jelöltje Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke.

A bíróság attól függően folytatja az eljárást, hogy milyen eredményt érnek el a vádlottak az EP-választáson. Ha mandátumot szereznek, akkor megilleti őket a mentelmi jog, amennyiben nem, úgy új tárgyalási napot tűz ki a bíróság.

A Kecskeméti Városi Ügyészség 2008. decemberében, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke és társai ellen. A vád szerint a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet - melynek szintén elnöke Kolompár Orbán - valótlan számlákkal igazolt - egy pályázaton nyert 13 millió forint vissza nem térítendő támogatásból - 7,2 millió forintot.

Az OCÖ elnöke gyanúsítottként szerepel egy másik ügyben is, melyben a vám- és pénzügyőrség jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, valamint az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével gyanúsítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását