2024. április 27. - Zita

Obama: Stabilizálódik az USA

Barack Obama amerikai elnök szerint az Egyesült Államok gazdasága a stabilizálódás jeleit mutatja azután, hogy évtizedek óta a legmélyebb válság sújtotta.
2009. május 28. csütörtök 08:41 - HírExtra
"Biztonsággal kijelenthetjük: visszaléptünk a szakadék szélétől" - fogalmazott Obama a kaliforniai Beverly Hillsben a Demokrata Párt adománygyűjtő rendezvényén. Meglátása szerint némi nyugalom állt be, amely korábban nem volt meg; nincs küszöbön katasztrófa, az amerikaiak kevésbé aggódnak jövőjük miatt. A gazdaság szerinte már érezhető stabilizálódását ahhoz kötötte, hogy új kormánya eredményesen tevékenykedett.

Úgy fogalmazott, hogy kormánya legalább annyit vagy még többet ért el az első négy hónapban, mint bármelyik kormány Franklin Delano Roosevelt 1930-as évekbeli elnöksége óta. Elmondta, hogy az általa kezdeményezett és a kongresszus által három hónapja jóváhagyott gazdaságösztönző csomag elkezdte kifejteni jótékony hatását.

Arról is beszélt, hogy bár biztatóak a jelek, nem szabad az eddigi eredmények után megpihenni, még sok a teendő a pénzügyi rend helyreállítása érdekében. Kifejtette, hogy kormányának sok felata van még egyebek mellett az egészségügy és az oktatási rendszer reformja terén, valamint az ország külföldi olajtól való függőségének csökkentése tekintetében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását