2024. április 26. - Ervin

A Fidesz erős országot akar egy erős Európában

A Fidesz erős Európát és benne erős Magyarországot akar, éppen ezért a június 7-ei európai parlamenti (EP-) választásnak nagy a tétje, hiszen nem mindegy, milyen arányú lesz a szavazási részvétel.
2009. május 25. hétfő 21:06 - HírExtra
Minél nagyobb számban voksolnak a választók a Fideszre, annál nagyobb lesz a párt rangja az európai parlamentben, ezért minden szimpatizánsnak mozgósítani kell a választási részvételre - mondta a politikus.

Hozzátette: "a szavazatokkal nyomatékosítani kell, elég volt abból, hogy nem érzik az emberek az Európai Unió áldásos hatását, amiért nem a közösséget kell kárhoztatni, hanem a tehetetlen magyar kormányzatot."

Schmitt Pál úgy vélte, nem az unió tehet arról, hogy elmaradt a közösség támogatásával tervezett beruházások zöme, magas az infláció, gyenge a forint árfolyama, 560 ezer a munkanélküliek száma, igen nehéz körülmények között él a nyugdíjasok többsége és sok a szegény ember. Arról sem az unió tehet, hogy megoldatlan maradt a romák integrációja, továbbá rossz az egészségügyi intézményi ellátás és az oktatás is.

A Fidesz európai parlamenti jelöltlistájának vezetője azt állította, hogy mindezért a hét éve hatalmon lévő MSZP-SZDSZ kormány a felelős, amely - szerinte - szembemegy Európával.

Magyarázatként hozzáfűzte: a kabinet nem támogatja a vállalkozásokat, nem segíti a mezőgazdasági termelőket, amit az bizonyít - fogalmazott - hogy a gazdák rendre késve kapták, kapják meg az uniós forrásokat.

"A Fidesz ezen akar változtatni, s erre képes is lesz, hiába állítják a politikai ellenfelek, hogy nincs programja" - hangsúlyozta a politikus, aki a legutóbbi ciklusban európai parlamenti képviselő volt a párt színeiben.

Elmondta, hogy a 280 oldalas programot hét konferencián állították össze, s abban minden feladatot megfogalmaztak, ami Magyarország európai felzárkózását elősegíti a következő években, s amely rendbe teszi az ország pénzügyeit, gazdaságát és igen nehéz helyzetben lévő ágazatait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

boby1616
2009. május 26. 11:14
Hiteltelen ez az Orbán.7 évig nézte ezeket és nem tett semmit.Húzzon el ez is.Magyarország a magyaroké.
p-Aga
2009. május 25. 21:48
Szokásos polgári ungabunga.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását