2024. március 29. - Auguszta

Siker! 22 ezren bringáztak a munkába

Lezárult vasárnap a Bringázz a Munkába! akció 2009-es tavaszi fordulója: a Margitszigeten jöttek össze közös piknikre résztvevői, hogy együtt ünnepeljék meg az akció sikerét.
2009. május 24. vasárnap 18:22 - HírExtra
Az eredményhirdetés után egész délután bringóhintós szlalomverseny, autóhúzó-verseny és helyben-kerékpáros sprintverseny várta az odalátogatókat.

Kling István környezetvédelmi és vízügyi államtitkár az eseményen elmondta, a zöldtárcának is fontos, hogy felhívják a figyelmet a fenntartható városi közlekedés kialakításának fontosságára. Az államtitkár rámutatott, külön büszkeség számára, hogy a KvVM 12 csapata a tavaly őszi és az idei tavaszi fordulóban összesen 12896 km-ert tekert: ez közel annyi, mint a Föld átmérője. A minisztérium dolgozó így 2400 kg szén-dioxid kibocsátásától és 270 liter benzin elégetésétől kímélték meg a Földet, miközben ők maguk közel 300ezer kalória elégetésével javították kondíciójukat.

Az április 6. és május 8. közötti tavaszi fordulóban egyéni nevezők vagy maximum ötfős csapatok indulhattak. A szervezők adatai szerint idén tavasszal közel háromszor annyian vettek részt az akcióban, mint ősszel. 600 cég 22000 munkavállalója jelentkezett, a letekert kilométerek száma meghaladja a kétmilliót. Ezzel több mint 430 tonna szén-dioxidtól óvták meg a környezetet, ez egy csaknem margitszigetnyi erdő CO2 megkötése 1 év alatt.

Az országos Bringázz a Munkába! akció a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közreműködésével a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósul meg a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium hozzájárulásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását