2024. április 26. - Ervin

Régiós alapból és szentendrei önerőből újítottak fel hét játszóteret

Egyszerre hét, EU-szabvány szerint felújított játszóteret vehettek birtokukba a szentendrei óvodások egy előrehozott gyermeknap keretében, az úgynevezett játszótér szülinapi zsúrja rendezvényen, szombaton.
2009. május 23. szombat 19:19 - HírExtra
Szentendre minden kisgyerekes családja meghívást kapott a település hét játszóterének felújítását követő ünnepi átadásra-zsúrra, s nagyon sokan el is mentek a Bükkös patak mellett fekvő gyerekparkba, a zsúr helyszínére. A kicsiket és szüleiket egy hatalmas szülinapi tortán kívül bohóc és lufierdő várta, de a Miért szeretem a játszóteret elnevezésű rajzpályázatra beérkezett, az aszfaltra festett alkotásokban is gyönyörködhettek a látogatók.
Dietz Ferenc polgármester köszöntőjében elmondta, hogy a legtöbb játszótér Szentendrén is a 60-as, 70-es évek lakótelep-építési programjának keretén belül épült, azóta pedig kevés forrás volt a felújításra, karbantartásra.

A kistérségi központ szerepét is betöltő város a régiós alapból nyert 7,5 millió forintot 5 milliós önerővel kiegészítve uniós szabvány szerint modernizálta mind a hét játszóterét, de az EU-s forrásoknak köszönhetően hamarosan elkészülnek az óvodák rekonstrukciójával is - tette hozzá a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását