2024. május 17. - Paszkál

Bokros durvább válságkezelést vár

A Bajnai-kormány megszorító intézkedései "bármennyire is szükségesek, korántsem elégségesek" - jelentette ki Bokros Lajos szerdán Székesfehérváron, a Pro Alba Regia Civitate Közéleti Klub klubestjét megelőző sajtóbeszélgetésen.
2009. május 20. szerda 21:08 - HírExtra
Az MDF európai parlamenti (EP) listájának vezetője úgy fogalmazott, hogy Magyarországon nem elég csak a rövid lejáratú válságkezelés.

"Ez szükséges és fontos, de nem elegendő, ha többet szeretnénk, (...) azt, hogy a leszakadás helyett végre a felzárkózás jusson osztályrészünkül " - mondta.

Hozzátette: "nincs más út, mint a reformok kritikus tömege." Bár a gazdaságpolitikán most részben változtat a kormány, ez csak arra elegendő, hogy a válság legsúlyosabb következményeit pillanatnyilag elhárítsa.

Úgy tűnik, "a kormánynak sem ereje, sem ideje, sem felhatalmazása" nincs arra, hogy a reformokat is megindítsa - jelentette ki.

Szerinte ezt példázza az ingatlanadó is. Bár az reformértékű változás lehetne, "de négy nap alatt négyféle kormányzati előterjesztést olvastunk, amelyek egyike sem tette fel az igazán fontos kérdéseket."

A Bajnai-kormány tevékenysége fontos, azért, hogy megakadályozza a válság csőddé "formálódását", de jelenleg nem látszanak azok az intézkedések, amelyek a kilábalást, a fellendülést, a gazdasági növekedés megalapozását szolgálnák - mondta.

Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: "minden szempontból lelkes híve" az Európai Uniónak, amely gazdasági hatásán messze túlmenően, "olyan magasabb rendű civilizációs keret, amely tavaly novemberben látványosan megvédett bennünket az államcsődtől, a saját magunk által elkövetett durva hibák legsúlyosabb következményeitől."

Azt mondta: híve az unió bővítésének. Úgy vélte, hogy a hét nyugat-balkáni országot előbb-utóbb integrálni kell, mert "körül vannak zárva az Európai Unióval, s európaiságuk megkérdőjelezhetetlen."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását