2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elkábította és kifosztotta szállásadóját

Elbódította, majd kifosztotta szállásadóját egy fiatal férfi Mezőkövesden; az elkövetőt és társait Budapesten fogták el a rendőrök - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.
2009. május 19. kedd 21:04 - HírExtra
Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a május 11-én történt bűncselekményről a sértett tett bejelentést a mezőkövesdi rendőrkapitányságon.

A sértett férfi elmondta, hogy korábbi ismerősére hivatkozva azzal állított be hozzá egy számára addig ismeretlen fiatalember, hogy munkát keres a környéken, de éjszakára már nem talál szállást magának, ezért bebocsátást kér - idézte fel a helyettes szóvivő.
Hozzátette: a jóhiszemű vendéglátó nem is gondolta, hogy italába valamilyen szert kevert az éjszakára befogadott férfi. Amikor a szállásadó elaludt, az alkalmi vendég módszeresen kipakolta a lakásban található értékeket, amelyeket a sértett autójával szállított el.

A tolvaj laptopot, mobiltelefont, GPS készüléket, több millió forint értékű betéti jegyet, mintegy 11 millió forint értékben különböző használati tárgyakat, valamint egy csaknem ötmillió forintot érő személygépkocsit lopott el - ismertette Dobi Tamás.

Arról is beszámolt, hogy a tolvajt és társait a fővárosban sikerült elfogni, amikor túl akartak adni az eltulajdonított személygépkocsin. A mezőkövesdi rendőrök kiderítették, hogy a bűncselekményt három budapesti férfi tervelte ki. A szereposztást úgy gondolták ki, hogy a csapat még fiatalkorú tagja hajtja végre a konkrét cselekményt, a zsákmányolt holmin azonban közösen adnak túl.

Az ellopott értékek zöme megkerült, azokat visszaszolgáltatja majd jogos tulajdonosuknak a rendőrség.

A mezőkövesdi rendőrkapitányság jelenleg lopás miatt folytat eljárást a három budapesti elkövetővel szemben, akik szabadlábon védekezhetnek. Az eljárás részeként azonban igazságügyi orvos szakértő vizsgálja a sértett italába kevert szer hatását, amelynek eredménye befolyásolhatja az ügy megítélését - fűzte hozzá Dobi Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását